Mini Kávéház - Otthon

Még kezdő kávés koromban azt hittem a jó kávéhoz csak jó minőségű kávé kell. Bár a kiváló minőségű babkávé elengedhetetlen a jó kávéitalok készítéséhez, különösen az eszpresszóhoz, egy-két dolog azért még szüksége ahhoz, hogy otthon is élvezetes kávét tudjunk készíteni.


 

1. Eszpresszó, bécsi kávé, esetleg török kávé?

Legelőször is el kell döntenünk milyen kávét szeretünk inni. Lehet, hogy ez először triviálisnak tűnik, de a későbiekben erre a kérdésre adott válaszunk határozza meg hogy milyen darálót, kávéfőzőt célszerű venni.

Az igazi ínyencek az eszpresszót tartják a kávéfogyasztás nirvánájának és bevallom ezen a weboldalon is erről az italról fogunk a legtöbbet írni.

Vannak akik a filteres kávéfőzőkkel készített, hígabb német típusú kávéra esküsznek. Ha többen fogyasztnak rendszeresen kávét a családban az ő igényiket is fel kell mérni.


Mennyiből?

Szerencsére ma már a kávéfőzők széles palettájából válogathatunk Magyarországon az egyszerű kotyogóstól a professzionális kávéfőzőkig.

Ha már belőttük a család kávéfogyasztási szokásait el kell döntenünk mennyit szánunk a feket ital élvezetére.
Pár 10 000 forintot vagy akár több 100 000-et?


 

Honnan?

A legjobb ha először tájékozódunk az egyes kávédarálók, kávéfőzők tulajdonságairól, utánajárunk vásárlói tapasztalatoknak, véleményeknek. Erre a legjobb fórum az internet, többek között ezen weboldal lapjai is.

Ha a vásárlói vélemények alapján kiválasztottuk a kávéízlésünknek és a költségvetésünknek legmegfelelőbb darálót, kávéfőzőt akkor meg kell nézni hol kapható a legolcsóbban.

Mindig járjunk utána annak is hogy milyen hosszú garanciát adnak a gépre.

Ma már nagyon sok áruháznak van weboldala, webshopja ahonnan jól lehet tájékozódni az árak felől.Kapcsolódó Oldalak

 

Kávé ABC

A babkávé fajtái

Babkávé varánsok

Különleges babkávék

A babkávé pörkölési típusai

Vissza a Kávézóna főoldalára.