Az afrikai kávékat fenntartással fogadom, mivel elég savak és azt nem szeretem. Most hogy itt a kánikula egy jó citromos limonádé vagy egy vasárnap ebéd utáni kiülős kisfröccs savassága azonban kifejezetten jól esik. Az Ethiopia Yirgacheffe virágos illatú üde citrusos kávé markáns étcsokis gyorsan lecsengő utóízzel. Bevallom, hogy eszpresszó párti vagyok, a hosszú kávéktól kiráz a hideg. Nyilván a kontinentális reggelik mellett önkiszolgáló borzalmas löttyök emléke miatt, amiben több volt a cikória, pörkölt árpa mint kávé, de a napokban új “kávéfőző készülékkel” ismerkedtem meg, amivel bizony nagyon finom hosszú kávékat lehet készíteni, ami még nekem rövid kávésnak is meglepetést okozott.

Ez a “készülék” az AEROPRESS többet inkább egy bővebb bejegyzésben írok róla, előzetesen annyi hogy egy kézi készülék, hasonló a Frenchpresshez, de finomabb szűrővel.

Az Ethiopia Yirgacheffe eszpresszónak nekem igazán átlagosnak tűnt, a korábban felsorolt ízjegyek szinte kiérezhetetlenek voltak, viszont AEROPRESS-el készítve fordult a kocka, a kávé megmutatta rejtett tartalékait :)

Ha reggeli kávénak nem is felel meg, de egy meleg nyári napon igazi üdítő kávénak bármikor elfogadnám! :)

 

Itt és most! A vélemény szent, a hozzászólás szabad!

Hozzászólás beküldéséhez belépés szükséges. Belépés »