A híres “Mokka-Jáva” keverék egyik összetevője.

2000-2100 m magasan terem, kicsi zömök bab terméssel Yemen – Bani Matar régiójából. Ez Yemen leghíresebb kávéja amit összesen 7700 hektáron termesztenek, kis szétdarabolt családi birtokokon. Évszázadok alatt mit sem változott a feldolgozás folyamata, a gyümölcshúst hagyják rászáradni a babokra, majd hántolják.

Sötétre pörkölve jönnek ki az igaz ízei, főbb ízjegyeiben megjelenik a bőr, a dohány, nagy testesség és a hosszú utóíz. Igazi kávé kuriózum, ami keverés nélkül is annyi komplexitást hordoz magában hogy bárhol megállja a helyét. Nálam nagyon hamar elfogyott az első pörkölés, kénytelen voltam sűrűn kóstolgatni :)

Egy hozzászólás “Yemen Mocha Matari 2010-2011”
  1. coffeecat szerint:

    Szia Admin! Meg szabad kérdezni, hogy mivel pörkölsz? :) Coffeecat

  2.  
Itt és most! A vélemény szent, a hozzászólás szabad!

Hozzászólás beküldéséhez belépés szükséges. Belépés »