A közelmúltban beszereztünk egy-két gyümölcsös ízvilágú kávét. A friss, ropogós  zöld almára emlékeztető ízű Indonéz Sidikalang kávéról az előző bejegyzésben számoltunk be.

A következő érdekes kávé a a gyümölcsös szerzeményből a nicaraguai El Limoncillo farmról származik. A Bourbon és Caturra (az Arabica alváltozatai) típusú zöldkávét egy viszonylag kis ültetvényen Nicaragua Matagalpa nevű meredek lejtőin termelik 950-1300 m magasságban.

A farm onnan kapta a  Limoncillo nevet, hogy területén szokatlan módon citromfák nőnek.  A farm tulajdonosa Dr. Erwin Mierich (nőgyógyászként praktizált Nagy-Britanniában mielőtt a kávé termelésbe vágott).

Az érett kávészemeket kézzel szüretelik, eltávolítják a külső héjat és fermentálással szabadulnak meg a kávébabhoz tapadó kocsonyás résztől,  majd vízzel tisztára mossák és szétterítve napon szárítják (fermented fully washed and sundried process).

A gyümölcsös aromák közepesre pörkölve jönnek ki a legjobban. Eszpresszónak elkészítve egy friss, élénk citrusos ízvilágú, mégis édeskés kávét élvezhetünk. Kiváló, zamatos adalék eszpresszó keverékhez. French pressben még nem próbáltam, de talán abban elkészítve méginkább előjön az édeskés- citrusos ízkombináció.

Itt és most! A vélemény szent, a hozzászólás szabad!

Hozzászólás beküldéséhez belépés szükséges. Belépés »