Végre elfogyott a darálómból a Guatemala Maragogyp. Kezdő babkávés koromból amikor még nyitott zsákokból vettem a több hetes (hónapos) pörkölésű kávékat, a kedvencem a Guatemala volt. Nagyon komplex kávé, magában is megállja a helyét, eszpresszónak és kapucsínónak is tökéletes…Nos vettem zöld Guatemala Maragogyp szemeket és lepörköltem. Azt tudni kell hogy elefánt kávénak is hívják, már zölden is igen nagyok a szemek, de pörkölés után egyszerűen óriásiak. Az ízvilágban hozza a szokásos Guatemala komplexitást, de a darálóm megőrült tőle.

Összehasonlításképp: bal oldalt Guatemala Finca Ceylon Rain forest(beszámoló erről később)  – jobb oldalt Guatemala Maragogyp

Egy hozzászólás “Guatemala Maragogyp”
  1. BB Kave szerint:

    Én kiolajosodásig szoktam ezt a fajta kávét pörkölni, nagyon markáns ízt lehet belőle előcsalogatni, kávékeverék készítésénél viszont érdekes, ahogy kitűnnek a nagy szemek a többi közül.

  2.  
Itt és most! A vélemény szent, a hozzászólás szabad!

Hozzászólás beküldéséhez belépés szükséges. Belépés »