Mostanában több féle kávét pörköltem, volt hogy csak egy fajtát, hogy kiismerjem az ízjegyeit, de volt olyan is hogy blendet. Hogy hogy nem 3 pörkölésből is maradt némi kávém, mert nem szoktam megvárni, hogy elfogyjon a régi hanem már pörkölöm is az újat amit persze azonnal meg is kell kóstolnom,

Szóval volt 3féle “maradékom” amitől hogy megszabaduljak egyszerre ledaráltam és lefőztem. Egy nagyon komplex teljesen kiegyensúlyozott karakteres de mégis gyümölcsös, csokis mokkás kávé lett belőle. Nem vártam sokáig ahogy megittam a főzetet egyből nekiláttam a véletlen-blend kikeverésének, és sikerült is. lepörköltem két adaggal, mert nagyon fogy…:)

És hogy mi van a keverékben: HAWAI KONA (mire bejegyzést írtam volna róla megittam az összeset, úgyhogy erről később, ETIOP SIDAMO (lásd korábbi bejegyzés), Brazil, Kolumbia, Indonéz Cherry Parchment (imádom ezt a robusztát szép vöröses árnyalatot ad a cremának)

Végezetül pár kép:

2 hozzászólás “Prémium blend véletlenül”
  1. coffeecat szerint:

    Fúúú, nagyon kedvet kaptam egy finom kávéhoz! :) Azt sajnálom, hogy ezt a prémium blend-et én nem tudom sehol sem megkóstolni… :(

  2. admin szerint:

    Ezt már én sem tudom ,mert elfogyott…hamar :)
    Most Guatemala Maragogyp van használatban…soha többé!
    Pörkölve a kávészemek akkorák mint a lóbabok, a daráló meg csak szenved alig tudja ledarálni. :(
    Csütörtökön viszont HAWAI KONA-t pörkölök magában (juhé!) Arról írok külön bejegyzést.

  3.  
Itt és most! A vélemény szent, a hozzászólás szabad!

Hozzászólás beküldéséhez belépés szükséges. Belépés »