Archívum: “Kávés események” kategória

A nagy nevű német kávégyártó és forgalmazó október 30-án megnyitja első üzletét Magyarországon, Budapesten az új Aréna Plazában (Kerepesi út XIV. kerület, Puskás Stadion mellett).

A szemes és őrölt kávék vásárlása előtt meg is lehet kóstolni a választott terméket egy csésze eszpresszó vagy kapucsínó formájában, kellemes kávézói környezetben.

Újdonság, és bevallom számomra egy kicsit furcsa, de nem csak kávékat árul majd a bolt, hanem játékokat, elektronikai és ruházati cikkeket is.

Nekem nem ízlenek az csemege boltokban kapható Tchibo kávék (szerintem nagy részt, ha nem kizárólag robuszta kávéból állnak), egyet kivéve az Espresso Gusto Originale-t (piros-fekete csomagolású), melynek őrlési finomsága az egyik legjobb a magyar üzletekben kapható őrölt kávék között, így nagyon jó eszpresszó készíthető belőle és az ára is barátságos (kb. 500-600 Ft/250 g).

Egyébként az Auchan-ban most szemeset is árultak ebből a márkából, 0,5 kg kb. 1800 Ft, ha jól emlékszem (Sajnos a hétvégi bevásárlásunk során nem volt belőle, vagy már elkapkodták).

Remélem a Tchibo üzletével  bővülni fog a minőségi kávékat áruló szakboltok hazai palettája.  Ha arra járok, biztos tesztelni fogom.

Comments 4 hozzászólás »

A Hoventa szakkiállításon a legtöbb nagy kávés cég képviseltette magát a kávégép forgalmazóktól a nagy nevű, minőségi kávét kínáló cégekik.

Mauel Kávézó Hoventa 2007

A Manuel Caffé kávézójában kíváló eszpresszót, kapucsínót, lattét ihattunk.

 

 

 

Manuel Kávék Hoventa 2007

Egy-két csomag elsőosztályú őrölt vagy babkávéból feltankolhattunk otthonra is

 

 

További 4 nagy kávé márka:

 

Goppion Kávé

A “Goppionos” hölgy, Mónika nagyon kedves volt, egy kapucsínó mellett elmondta hol juthatok hozzá a kávéjukhoz Budapesten.

 

 

 

A Dallmayr standja a Hoventán

 

lavazza_stand_hoventa2007.JPG

 

hausbrandt_stand_hoventa2007.JPG

Hausbrandt babkávék szép 1 kg-os csomagjai

 

Egy (általam) kevéssé ismert olasz kávé márka:

 

Lucaffé kávék

 

Eszpresszógépek garmadáját is megcsodálhattuk. Persze elsősorban a vendéglátóipari célközönségre készültek a kiállítók, de szívesen adtak felvilágosítást a hobby kávézóknak is.

 

Saeco eszpresszógépek

Saeco eszpresszógépek széles választéka

 

Comments 3 hozzászólás »